jueves, 22 de abril de 2010

SEGONA CONFERÈNCIA

La segona conferència daquest cicle que tracat la temàtica "Parlant d'educació: cap a una escola competent", va ser exposada per Alzina. En aquest cas, aquest professional ens va parlar del mestre/la mestra competent.
Uns dels principals aspectes que cal tenir present en aquest cas, és la situació actual dels docents. La societat actual va canviant constantment i per tant, a l'àmbit educatiu també es produeixen canvis. Però, a vegades ens acelerem i cal incorporar els avenços, recerques, investigacions, etc. amb calma.
En aquest sentit, l'escola necessita serenitat per anar fent i millorar, estant sempre alerta als canvis continus que es produeixen a nivell mundial. Per tant, el nostre objectiu ha de ser aconseguir que tots els alumnes aprenguin cada dia més i millor.
Un dels principals problemes és que tots ens donem les culpes els uns als altres sense solucionar res. Hauríem de ser conscients que l'escola té unes funcions i com a docents, hem de saber triar què és important i què no. Cal educar a persones reflexives capaces de pensar i qüestionar el coneixement que ens envolta.
Per tant, treballar per competències implica acceptar que el coneixement és: contextual, funcional, complex i intencional. El mestre és la persona que sap, sap fer i sap trobar la resposta adequada, tenint en compte, per descomptat, allò que implica treballar per competències.
El mestre ha de creure en la seva professió, en la llibertat, en la igualtat, en formar persones competents i compatents, ha de meravellar-se per la seva professió.
Els mestres no són "superhéroes" , per tant, no hem de tenir por d'equivocar-nos, de descobrir, de les dificultats sorgides,... aquests són aspectes que ens enriquiran i ens faran ser més competents en la nostra tasca educativa.
Per últim, m'agradaria comentar una de les frases que va comentar alzina gairebé al final de la conferència i que hem sembla molt significativa: "Que hi hagi ànsia a l'aula per descobrir". Penso que aquest hauria de ser el principal objectiu dels mestres ja que no hi ha res tan meravellós com la motivació, la iniciativa, participació, estimulació...que mostri els nostres alumnes a l'aula. Clar està, que el mestre tindrà un paper fonamental per potenciar o limitar aquestes experiències.

No hay comentarios:

Publicar un comentario